LATTIOIDEN HIONNAT
JA -KIILLOTUKSET
NYKYAIKAISILLA
TYÖKALUILLA

Hionta

Lattioiden timanttihiontakoneillamme onnistuvat sujuvasti ja laadukkaasti pinnoitteiden poistot, sementti-, matto- ja laattaliimojen hionta sekä tasoitteiden poisto.

Kiillotus

Hoidamme ammattitaidolla mosaiikkibetoni- ja kivilattioiden kiillotukset liike-, teollisuus- ja omakotitalokiinteistöissä. Kiillotus tuo vanhat lattiapinnat takaisin alkuperäiseen loistoonsa. Lisäksi hyvin kiillotettu lattiapinta on helpompi hoitaa, ja puhtaanapito helpottuu. Betonilattioiden kiillotus tapahtuu lattianhiomakoneella. Raakahionnan jälkeen siirrytään karkeasta hiomapalasta portaittain kohti viimeistelevää kiillotusvaihetta.

Lattiapintojen hiontoihin ja kiillotuksiin käytämme HTC Duratiq -koneistoa. Kiinnitämme erityistä huomiota hiontapölyn hallintaan.

Jyrsintä

Lattian jyrsintä otetaan käyttöön siinä vaiheessa, kun työstettävä materiaali ei enää ole hiottavissa, ja materiaalipaksuus on hiontaan liian suuri. Kyseessä on lattiahiontaa rouheampi vaihtoehto, jonka avulla poistetaan lattiapinnoista epätasaisuuksia. Jyrsimällä voidaan myös poistaa vanhoja pinnoitteita ja tasoitteita. Lattian jyrsintää on mahdollista suorittaa sekä uudis- että saneerauskohteissa. Jyrsintä jättää pinnan karheaksi, jolloin tasoitteet ja pinnoitteet saavat optimaalisen tartuntapinnan

Sinkopuhallus

Meillä on lähes 20 vuoden kokemus lattiapintojen/pinnoitteiden puhdistamisesta sinkopuhaltamalla! Tämä on erinomainen tekniikka silloin, kun timanttihionnan keinot loppuvat. Sinkopuhallus on puhaltimen toimintatavan ansiosta täysin pölytön lattioiden puhdistustapa. Sinkopuhallin sinkoaa metallikuulia puhdistettavaan pintaan irrottaen siitä halutun materiaalin, kuten sementtiliiman. Pöly imetään imurilla välittömästi suljettuun säiliöön, estäen näin pölyhaitat ympäristössä. Sinkopuhallus soveltuu käytettäväksi myös tiloissa, joissa tuotanto on käynnissä, sillä menetelmä on pölytön ja hiljainen verrattuna muihin perinteisiin puhdistustapoihin.

Teräskuulan koolla ja sinkopuhaltimen syötön voimakkuudella säädetään puhalluksen tehoa, joten sinkopuhallus soveltuu lähes kaikille lattiapinnoille. Sinkopuhallus on osoittautunut parhaaksi vaihtoehdoksi esimerkiksi vanhoja betonilattioita pinnoitettaessa riittävän tartunnan takaamiseksi. Työtapa on hyvä ratkaisu sementtiliiman ja -pinnoitteiden poistoon useissa kohteissa. Sinkopuhallus sopii betonille, kivelle, teräkselle ja erilaisille pinnoitteille. Paras hyöty saavutetaan kohteissa, joissa lattiapinta-ala on suuri.

Tutustu meidän referensseihin

Heräsikö kysymyksiä? Jätä yhteydenottopyyntö!